9 april 2012

Lemoncurd

Utlovade för ett tag sedan ett recept på lemoncurd som jag använde i lemoncurdmoussen som jag fyllde Iris tårta med. Den här finns att köpas färdig i vanliga matvaruaffärer, men jag tycker självklart att det här alternativet är mycket bättre och godare! Receptet kommer från Leilas bok "A piece of cake".

Lemoncurd
3 st citroner
1½ dl socker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

Tvätta citronerna noga och torka dem torra. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre,  tillsammans med smör och socker. Sila vätskan. Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

4 kommentarer:

  1. Mmm...det är så gott! Brukar lägga på lite curd på rostat bröd...mums! P.s. Nu e Rapunzel och Eugen ett minne blott...eller visst finns de delvis kvar men i just delar... ;) Ha det gott! Michaela

    SvaraRadera
  2. Har du testa Per Morbergs lemoncurd ? Jättegod å lätt att göra :)
    Jessika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag inte, ska testa den nästa gång lemoncurd blir aktuellt :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...